reede, 1. oktoober 2010

Mitte ainult Mozart!

Homme, laupäeval 02.10.2010 toimub Jõhvi kontserdimajas rahvusvahelise muusikapäeva kontsert, kus esitatakse Wolfgang Amadeus Mozarti laulumäng "Bastien ja Bastienne"!
Eestikeelse tõlke on kirjutanud Linnar Priimägi ning lavastajaks on Üllar Saaremäe.



"Bastien ja Bastienne" lühitutvustus:
Wolfgang Amadeus Mozart kirjutas “Bastien ja Bastienne” kuulsa arsti ja hüpnotiseerija Franz Anton Mesmeri (1734-1815) pulmapeoks tema mõrsja Maria Anna von Eulenschenkiga. Teose oletatav esmaesitus toimus arsti pargiteatris 1768. aastal kuid esimene dokumenteeritud teadaolev ooperietendus leidis aset alles 2. oktoobril 1890 Berliini Arhitektide majas.

Libreto pärineb Jean-Jacques Rousseau intermeediumist “Le devin du village”.
1752. aastal kirjutatud itaaliapärane, uuemeelne buffo-intermezzi oli väga populaarne ja leidis laialdast kasutamist ka teiste kaasaegsete heliloojate poolt.

Lambur Bastienne kurdab, et tema armasam Bastien on ta hüljanud. Oma hädas pöördub ta võlur Colas poole. Viimane teeb kindlaks, et Bastien pole mitte truudusetu vaid ta laseb end lihtsalt ahvatleda “lossis elava aadliproua” meelitustest ja kingitustest Ta soovitab Bastienne’l mängida püsimatut, pea laiali tütarlast, et võita tagasi oma armastus. Bastien, kes ilmub kahetsedes Colas juurde saab viimaselt aga äkitselt teada, et Bastiennel on teine kavaler. Colas kinnitab, et tema võlujõud toob armsa lamburineiu tagasi. Nõidumine ja väike pettus toimibki ning noored leiavad üksteist taas ülistades Colas tarkust.

Kuid kogu kontsert ei keerle ainult Mozarti ümber! Palume koguneda kõigil video-, disaini-, foto- ja moehuvilistel! Nimelt projekteeritakse kogu videolahendus esinejate kostüümidele ja vaatepilt võib olla väga eriline. Arvutigraafika ja video autor Taavi Varm!

Esitavad Tallinna Kammerorkester, dirigeerib Mikk Murdvee.



Osades:
Bastienne - Eeva-Liisa Hartemaa (Soome)
Bastien - Mikk Dede
Colas - Uku Joller

Soodushind 50.-, tule kindlasti ja kogu perega!
Homme kell 17:00!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar