laupäev, 4. detsember 2010

CINEMA ORKESTER TÄNA KELL 18.00 JÕHVI KONTSERDIMAJAS

“Kino ilma muusikata on kui elu ilma armastuseta.” Eldar Rjazanov



Filmimuusika on ajast aega olnud mitte ainult saateks filmile, vaid elanud ka oma iseseisvat elu. Vene orkester Cinema on loodud 2009. aastal Peterburis, selles mängivad linna parimad orkestrandid. Tegemist on unikaalse muusikaprojektiga, mis pakub valiku mitmele põlvkonnale tuttavast filmimuusikast. Illustratsioonina kasutakse kontserdil ka videomaterjale.

Orkester on menukalt esinenud paljudel suurtel lavadel. Programm on koostatud mitmekesiselt, arvestades erineva publikuga. See ongi orkestri võlu, et ta toob kontserdisaali nii akadeemilise muusika austajad kui ka väiksema süvamuusika pagasiga kuulajaid, lisaks noored, kes eelistavad kergemuusikat. Kontsertidest võtab osa Cinema koor ja Peterburi Maria Teatri solist sopran Žanna Dombrovskaja. Orkestri asutaja ja peadirigent on Igor Ponomarenko.

Eestis antav kontsert on kaheosaline: esimeses osas kuuleme Eduard Artemjevi muusikat vene ja Hollywoodi filmidele (režissöörideks Andrei Tarkovski, Nikita Mihhalkov, Andrei Kontšalovski), teises osas kõlab Ennio Morrikone, Nino Rota ning Hollywoodi kultusfilmide muusika (“Harry Potter”, “Transformers”, “Matrix”).

Projekti toetavad väljapaistvad vene kultuuritegelased, nende hulgas režissöörid Andrei Kontšalovski ja Nikita Mihhalkov, heliloojad Eduard Artemjev, Gennadi Gladkov ning Vladimir Daškevitš. Orkestri külalisesinemisi Eestis toetab Peterburi linnavalitsuse kultuurikomitee.



KOHTUME KONTSERDIL! :)

Kontserdid toimuvad Eesti Kontserdi kontserdimajades:
L 4. detsember Jõhvi kontserdimaja
P 5. detsember Vanemuise kontserdimaja
E 6. detsember Estonia kontserdisaal

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar