pühapäev, 12. veebruar 2012

reede 17. 02. 2012 19.00
Etendus "Hilinenud pulmaöö"
Jõhvi kontserdimaja kammersaal

MIKA WALTARI (Soome) komöödia “HILINENUD PULMAÖÖ”
Lavastaja: LASSE LINDEMAN (Soome, Kuopio Linnateater)
Kunstnik: JAAK VAUS
Tõlkija: ÜLEV AALOE
Mängivad: GUIDO KANGUR (Eesti Draamateater), KADRI ADAMSON, ENE JÄRVIS ja MEELIS SARV

Pileti hind: 9,50 € - 12 €



Soome kirjanduse suurmeistri, akadeemik Mika (Toimi) Waltari ( 19.09.1908, Helsingi – 26.08.1979, Helsingi ) “Hilinenud pulmaöö” on klassikaline komöödia selle parimal kujul. See menunäidend sisaldab nii kerge farsi kui ka karge komöödia elemente.

“Hilinenud pulmaöö” algab elutoa diivanil, kus värske abielumees (Meelis Sarv) ärkab kabuhirmus, kuna ei mäleta eelmisest õhtust mitte kõige vähematki. Ta pelgab, et on saanud hakkama elu suurima veaga. Ja kui magamistoast väljub noor abielunaine (Kadri Adamson), siis selgub, et just nõnda need lood ongi. Noor mees on abiellunud unelmate naisega – aga kuidas see võiks olla viga?

Ootamatult saabub kohale mehe Ameerikas elav püstirikas naisi vihkav onu (Guido Kangur). Onul on kaasas miljonipärandi lubadus, mis seisab üheainsa tingimuse taga – ei mingit abiellumist. Ja ega siin ei olegi abiellutud – vähemalt tuleb onu selles veenda.

Kui noorpaari uude korterisse saabub veel naise toimekas ema (Ene Järvis), on tagajärjeks terve hulk eksitusi, vääritimõistmist ja hädavalesid. Ei ole ka see mingi lõbuasi, et noorpaari pulmaöö on alles veetmata ja abielusadamas möllab õnneliku kooselu asemel halvaendeline keeristorm.

Mängus on paljugi: rahaliselt kindlustatud tulevik, aga ka puhas ja ehtne armastus. Kõike korraga ei saa, aga kas abielule on üldse võimalik hinnasilti külge kleepida? Kolme päeva ja kahe öö möödudes saabub lahendus – kas pulmaöö saab teoks ja kes kellega seda veedab.

“Hilinenud pulmaöö” on meisterlikult kirjutatud ajatu komöödia naiste ja meeste maailmadest, nende sobitamisvõimalusest ja -võimatusest. See on võimekate näitlejate koosmängu tulevärk, mis nüüd esmakordselt Eesti lavale astub

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar