esmaspäev, 10. september 2012

reede 21. 09. 2012 19.00

Muusikalis-poeetiline etendus "Ja taevas avanes armastusele"

Jõhvi Kontserdimaja suur saal

Muusikalis-poeetiline etendus on loodud geniaalse vene poeedi M.J.Lermontovi poeemi „Deemon“ järgi.

Nagu poeem, jutustab ka etendus igavesest hea ja kurja vahelisest võitlusest ning sellest, kui raske on leida ja hoida oma armastust, mis annab inimesele elujõudu. Poeemis on ühendatud piibli filosoofiaga kaukaasia legendid ning Lermontovi vene poeetiline hing.

Selle suurejoonelise projekti autor ja etenduse peategelane on näitleja Rustem Galitch New-York´ist. Sellest linnast sai alguse see suurejooniline projekt „Ja taevas avanes armastusele“ 2009. aastal, mis on pühendatud M.J. Lermontovi 195ndale sünniaastapäevale. Narva muusikas-poeetiline esietendus toimus Narva Kultuurikeskuses GENEVA 02.06.2012. Etendust kroonis suur edu ja sellele anti kõrge hinnang, mitte ainult pealtvaatajate poolt, vaid ka professionaalsete teatrikriitikute poolt.

Rustem Galitch – kõige müstilisem XXI sajandi näitlejate hulgast!
 
Talle kingiti suured aplausid New-York´is ja Trentos, Riias ja Narvas, Moskvas ja Peterburis, Kazanis ja Vladimiris, Kalugas ja Volgogradis!
Tema hääl võlub ja kutsub teda kuulama uuesti ja uuesti...
Tema häälekõlast ning näitleja oskustest räägivad erinevate maade ja ajastute geeniused!
Tema loomingus on sündinud taas poeetiline elavsõna, mis on õrn ja kirglik, lüüriline ja traagiline. Tema jumala-anne tagastab inimestele meie kuldse maailma kultuuripärandi.

Eesti versiooni lavastaja on Kirill Kisseljov (Sankt-Petrburgi Teatrikunsti Akadeemia lõpetaja).

Info: MTÜ SOPHIA tel. 55 96 16 89 e-mail: skolfi@mail.ru

ETENDUS ON VENE KEELES



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar