pühapäev, 10. aprill 2011

Eurovisiooni hitid
Reede 15. 04. 2011 kell 19:00

Jõhvi kontserdimaja
Pileti hind: 10/8




Legendaarsed Eurovisiooni hitid




Mahukas ja põnev kontsertprogramm - Legendaarsed Eurovisiooni hitid - sündis Turu Konservatooriumi ja H. Elleri nim. Tartu Muusikakooli koostöös. Kontserdid planeeriti aastasse 2011, mil Turu linn Soomes ja Tallinn Eestis on valitud Euroopa kultuuripealinnadeks. Eurovisiooni lauluvõistluse lauludest koosneva kontsertprogrammi kannavad ette nimetatud koolide parimad õpilased – sümfooniaorkestri muusikud, rütmimuusika osakonna ansamblid ja 12 vokalisti. Eesti poolelt saab kuulda noori andekaid lauljaid Signe Hansenit, Susanna Aleksandra Veldit, Helen Kirsit, Tõnn Tobrelutsu.

Orkestrit juhatavad mõnusa huumorisoonega dirigendid Tarmo Leinatamm (Eesti) ja Marko Autio (Soome), kes üllatavad publikut ka väljapool dirigenditööd. Õhtujuhtidena astuvad üles 2009. aastal parima naisnäitleja auhinnaga pärjatud Laura Peterson Eesti ja ambitsioonikas kultuuritegelane Tero-Pekka Henell Soomest.

Kava annab ülevaatliku Eurovisiooni ajaloost: kõlavad lauluvõistluse menukaimad laulud aastatest 1956-2009, sh Volare (Itaalia), Dinge dong (Holland), Save your kisses (Inglismaa), Dschinghis khan (Saksamaa), Believe (Venemaa), Fairytale (Norra), Everybody (Eesti), Hard rock hallelujah (Soome) jpt.

Projekti keerukaimaks osaks osutus laulude originaalseadete hankimine – selgus, et enamus neist on kas kadunud või pole kättesaadavad. Siinkohal tegid suure töö arranžeerijad Andrus Rannaääre (Eesti) ja Timo Lehtovaara (Soome), kellelt telliti spetsiaalsed seaded. Et lõpptulemus oleks võimalikult ehe ja annaks enam kui kuuekümneaastasest Eurovisiooni ajaloost stiilse ülevaate, järgivad uued seaded omaaegseid originaale.

Eesti on Eurovisioonil olnud küllalt edukas. Võit saabus aastal 2001 lauluga Everybody, mida esitasid Tanel Padar, Dave Benton. Soome on võitnud Eurovisiooni lauluvõistluse samuti ühel korral – aastal 2006 lauluga Hard Rock Hallelujah. Juba enne Lordi esinemist lõppvõistlusel tekitas laul palju kõmu nii Soomes kui mujal maailmas ning ”monstrumansambli” esinemine taheti ära keelata. Sellest hoolimata oli Lordi menu ülekaalukas ning see sai lõppvoorus 292 punkti ehk enam, kui üksi teine laul varem. Lordi punktisumma ületas Norra esindaja Alexander Rybaki laululuga Fairytale, mis võitis lauluvõistluse 387 punktiga. Kõiki neid ja palju teisi laule saate „uues kuues“ kuulda kontsertidel, mis toimuvad 15. aprillil kell 19 Jõhvi Kontserdimajas ja 16. aprillil kell 17 Vanemuise Kontserdimajas Tartus (kontsert Soomes 13. aprillil kell 19 Turu Konservatooriumi Sigyn-hallis).

Piletid on müügil Eesti Kontserdi kassades, Piletimaailmas ja Piletilevis.

www.tmk.ee

Ürituse korraldaja on Heino Elleri nimeline Tartu Muusikakool

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar