teisipäev, 24. jaanuar 2012

laupäev 28. 01. 2012 18.00
Jesus Christ Superstar
Jõhvi Kontserdimaja suur saal


Pileti hind: 9 - 35 €
Rokk-ooper kahes vaatuses





Andrew Lloyd Webberi ja Tim Rice’i kuulsaim muusikal „Jesus Christ Superstar” nüüd Eestis Sankt-Peterburgi riikliku teatri “Rokk-ooper” esituses.
Tule ja saa osa maailmakuulsast rokkooperist - suurepärased näitlejad, lummavad hääled ja unikaalne koreograafia.

”Jesus Christ Superstar” on eepiline lugu Jeesuse seitsmest viimasest päevast, kus Jeesus hakkab üha rohkem Jumalasse uskuma, mis ei meeldi üldsegi mitte Juudasele. Üha rohkem inimesi koguneb Jeesuse ümber ja Juudas ei tähenda enam midagi, kuid samas on kuningas juba mures Jeesuse kiires populaarsuses ja üritab tast lahti saada.
Talle avaneb ainulaadne võimalus tänu Juudasele, kes otsustab Jeesuse reeta.

Etendus on rikas nii näitlejate andekuse ja suurepäraste häälte poolest, kuid tekitab ka visuaalset vaimustust. Selles on oma osa ka näitlejate painduvusel, samuti ka koreograafi Gennadi Abramovil, kes mitmete aastate jooksul viinud läbi näitlejate koreograafilise ettevalmistuse.

Osades: Vladimir Djadenistov (Jeesus), Vjatšeslav Nogin (Judas) ja Natalja Uleiskaja (Maria).

Rokkooper tuleb ettekandele vene keeles.



Sankt-Peterburgi riikliku teateri “Rokk-ooper” repertuaari on kuulunud sellised suurlavastused nagu “Romeo ja Julia”, “Orpheus ja Evridika” ja “Junona ja Avos”.
1990.a lavastas just see teater esmakordselt Venemaal rockooperi ”Jesus Christ Superstar”.

“Jesus Christ Superstari” esietendus toimus Mark Hellingeri teatris Broadwayl 12. oktoobril 1971. Aasta hiljem esietendus see rockooper Londoni West Endis ja muutis kriitikute hinnangul igaveseks muusikaliteatri olemust.
Raske roki rütmid, lühikesed võimsad akordid ja südant rebivad ballaadid - see kõik on ühendatud Andrew Lloyd Weberi unustamatu teoses, mis on jõudnud teatri legendi staatusesse.

„Jesus Christ Superstar” – oluline etapp muusikalide ajaloos. See muusikal algatas 70-aastate rokkooperi ajastu. Alates selle loomisest kuni tänapäevani ei ole antud unikaalne teos kaotanud grammigi oma võimsusest ega aktuaalsusest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar