kolmapäev, 11. aprill 2012

ELiitkontserdid VIII. Marko Martin

neljapäev 12. 04. 2012 17.00
Jõhvi kontserdimaja kammersaal

Pileti hind: 6 € / 4,5 €



Kavas:

Schubert. 3 pala D 946
Liszt. “Rännuaastad” III vihik

Koostöös Eesti Interpreetide Liiduga
Marko Martin on Esther Honensi nimelise rahvusvahelise pianistide konkursi laureaat (2000) ning Gina Bachaueri nimelise rahvusvahelise pianistide konkursi auhinnavõitja (1998). Tema pianismi iseloomustab energia ja lüürilisuse köitev harmoonia, eriti Liszti, Brahmsi ja Schuberti loomingus. Samuti on ta tunnustatud 20. sajandi muusika interpreedina.

Martin on õppinud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (professor Peep Lassmann) ning Guildhalli Muusika- ja Draamakoolis (professor Joan Havill) ning osalenud mitmetes meistriklassides, sealhulgas Leon Fleisheri, Dmitri Baškirovi, Murray Perahia ja Paul Badura-Skoda juures.


Marko Martin on soleerinud Philharmonia Orchestra (London), Calgary Philharmonic Orchestra, Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, Tallinna Kammerorkestri ja paljude teiste orkestrite ees ning andnud kontserte Barbican Hallis ja Wigmore Hallis Londonis, Hamburgi Musikhalles, Leipzigi Gewandhausis, Glenn Gould Studios Torontos ja mujal.

Ta on tegutsenud ka ansamblimängijana koos Sigrid Kuulmanni, Kalev Kuljuse, Madis Kariga ning teiste maade muusikutega: Irina Botškova, Andrej Bielow ja Geoff Nuttali; lisaks Daedalus Quartet ja Jacques Thibaud’ Trio.

Marko Martinil on ilmunud kaks heliplaati Schuberti ja Liszti loominguga: 1998. aastal plaadifirmale Abbas Records ja 2002. aastal firmale Arktos Recordings.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar