kolmapäev, 4. aprill 2012

esmaspäev 09. 04. 2012 18.00
Birminghami koolide sümfooniaorkestri kontsert
Jõhvi Kontserdimaja suur saal


Dirigent: Michael Seal
Solist ( vioola): Christopher Yates
Birminghami koolide sümfooniaorkester on alates 1965. aastast üks üheksateistkümnest muusikakollektiivist, mida administreerib Birmingham Music Service, mis on osa Birminghami Linnanõukogu Haridusasutusest. Orkester moodustatakse linna koolide parimatest talentidest. Orkestris on umbes 85 liiget vanuses 14-18 aastat.

Orkester esitab muusikat klassika-, romantika- ja 20.sajandi sümfoonilisest repertuaarist. Orkester harjutab iga laupäeva hommikul proffessionaalsete muusikute juhendamisel.


Michael Seal (dirigent) on omandanud Inglismaa ühe eripäraseima dirigendi kuulsuse, dirigeerides koore üle Inglismaa ja ka välisriikides.
Michael Seal on dirigeerinud BBC Walesi Rahvusorkestrit, BBC Šoti Sümfooniaorkestrit, Frankfurdi Raadio Sümfooniaorkestrit, KBS Sümfooniaorkestrit, Odense Sümfooniaorkestrit, Buenos Airese Filharmoonia orkestrit, Kuninglikku Filharmooniaorkestrit ja Ulster’i Orkestrit. 2010-2011 tegi ta oma debüüdi BBC Sümfooniaorkestriga ja Kuningliku Liverpooli Filharmooniaga.

Aastast 2002 on Michael olnud Birminghami Sümfoonia dirigent ning annab pidevalt kontserte Birminghami Linna Sümfooniaorkestriga. Michael on lisaks dirigeerinud Midlandi Kontsertorkestrit, Birminghami Ülikooli Sümfooniaorkestrit ja Birminghami koolide sümfooniaorkestrit, sealhulgas reisid Tšehhi 2008.a. ja Barcelonasse 2010.a.


Christopher Yates (solist) alustas vioolaõpinguid 7-aastaselt ning 16-aastaselt võitis Kuningliku Muusikaakadeemia stipendiumi. Tema õpetajaks oli Stephen Shingles ning teiste hulgas ka Bruno Giuranna, Nobuko Imai ja Amadeus Kvarteti liikmed.

Alates Birminghami Linna Sümfooniaorkestriga liitumisest on ta olnud Birminghami Kaasaegse Muusika Grupi liige ning on nendega koos teinud mitmeid reise, salvestusi, TV -ja raadioülekandeid.

Christopher mängib John Lott’i vioolal (ca 1830).

KONTSERT ON TASUTA

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar