neljapäev, 8. november 2012

pühapäev 18. 11. 2012 17.00
DMITRI SITKOVETSKI (viiul, Suurbritannia)
Jõhvi kontserdimaja
 
DMITRI SITKOVETSKI (viiul, UK)
TALLINNA KAMMERORKESTER

Pileti hind: 10 € / 7,50 €

KAVAS:
Johann Sebastian Bach. Goldbergi variatsioonid (Sitkovetski seade)
Dmitri Šostakovitš. Sümfoonia keelpillidele


Mitmel korral varem Eestis esinenud Dmitri Sitkovetski tegevust on raske defineerida: ta on teinud fantastilise viiuldajakarjääri, ta on dirigent, arranžeerija, kammermuusik ja festivalide direktor. Sitkovetski viiuldajahaare on muljetavaldav, tema mängu on nautinud Salzburgi, Luzerne’i, Edinburghi, Verbier’, Istanbuli, Newporti jt festivalide publik, partneriteks orkestrid Berliini Filharmoonikutest New Yorgi ja Los Angelese filharmoonikuteni, lisaks Leipzigi Gewandhausorchester, Concertgebouw Amsterdam jt.
Ta on juhatanud enamikku maailma mainekamatest orkestritest, teinud transkriptsioone rohkem kui 40 teosele, sh autoritelt nagu Haydn, Beethoven, Brahms, Dohnanyi, Bartók, Tšaikovski, Šostakovitš, Stravinski ja Schnittke. Seade Bachi Goldbergi variatsioonidest on ilmselt tema kõige kuulsam töö.

Dmitri Sitkovetski sündis Bakuus muusikute peres, tema ema on maailmakuulus pianist Bella Davidovitš. Ta õppis Moskva konservatooriumisse, emigreerus 1977. aastal ning asus õppima Juilliard’i New Yorgis. 1987. aastast resideerib ta Londonis.
Dmitri Sitkovetski mängib A. Stradivariuse valmistatud viiulil.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar