pühapäev, 16. oktoober 2011

reede 21. 10. 2011 13:00
Maria Goltsmani balletietendused „Merikajakas“ ja „Hingamised“
Jõhvi, kontserdimaja suur saal

Koreograaf-esineja: Maria Goltsman
Laval: BA III kursus - Heili Parras, Helena Hanni, Janne Reha, Mai-Liis Riimaa, Monika Tomingas, Olga Lans, Saile Johanna Langsepp, Viivika Vahi, Indrek Tamm, Sergei Kondrašev, Olga Ikonnikova

Pileti hind: 4 €





Koreograaf ja tantsija Maria Goltsman toob Ida-Virumaale oma tantsuetendused!

Maria Goltsmani tantsulavastus „Merikajakas“ valmis selle aasta kevadel koostöös Tallinna Ülikooli koreograafia osakonna tudengitega. Tantsulavastuse esietendus toimus mais KorFesti raames Tallinnas. Etenduses on kaasatud 11 tantsutudengit. Etenduse aluseks on Richard Bachi raamat „Jonathan Livingston Merikajakas“ .

„Merikajakas“ koreograaf Maria Goltsman on öelnud, et ta soovis luua hästi liikuva etenduse, kus on palju kiirust, lendu ja tuult ja sellele vastukaaluks ka kukkumist, põrutust ja hingetust. Samas soovis ta kaasata üksinduse, pideva otsingu ja piiride ületamise motiive.

Oma esimese soololavastuse „Hingamised“ esietenduse soovis Maria Goltsman teha oma kodukandis ehk Ida-Virumaal ning seejärel viia see alles Tallinnasse.

Etenduse „Hingamised“ aluseks on koreograaf võtnud oma enese autobiograafia. Täpsemalt selle perioodi, kui ta oli 19-aastane ja otsustas minna balletti õppima. Tartusse kolides astus Maria Goltsman esialgu ülikooli semiootika eriala õppima, kuid tema hing ihkas tantsida. Semiootikaloenguid kuulates ja raamatukogus töötades unistas Maria alati laval tantsimisest. 19-aastaselt pani ta esimest korda varvaskingad jalga ning õppis balletitantsijaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar