reede, 17. august 2012

kolmapäev 29. 08. 2012 19.00

Suur merereis flöödi ja kitarriga
Jõhvi, Kukruse mõis

Oksana Sinkova (flöödid)

Jelena Ossipova (kitarr)


Pileti hind: 6 €

Kontsert annab läbilõike flöödile ja kitarrile loodud programmilisest muusikast. Et iga kuulaja leiaks meie muusikalisest gurmeest midagi oma maitsele, sooritame suure muusikalise merereisi ning esitame muusikat Itaalia, USA ja Argentina heliloojatelt.

Alustame kontserti Itaalias ning avateoseks kõlab 19. sajandi helilooja Ferdinando Carulli fantaasia Vincenzo Bellini ooperi “Il Pirata” teemadel bel canto stiilis. Seejärel ületame ookeani ja esitame USA helilooja Robert Beaseri rahvaviisidel põhinevat tsükli “Mountain songs”, mis nomineeriti 1986. aastal Grammy auhinnale. USA päritolu naishelilooja Laurie Randolph elab juba aastaid Saksamaal ning reisib kitarristi ja heliloojana mööda kogu maailma. Tema loomingust kõlab esmakordselt Eestis tsükkel “The Sea Suite”, kus alaosad kannavad programmilisi pealkirju, nagu “Krabid rannal”, “Kaheksajalg” jt. Esitusele tuleb ka rahvusvaheliselt tunnustatud argentina helilooja ja kitarristi Máximo Diego Pujoli teos “Dos Aires candomberos”. Candombe on üle maailma populaarsuse pälvinud muusikaline žanr. Algselt Ladina-Ameerikas afroporteñose nime all tuntud Aafrika bantu päritoluga orjade tants, on candombe nüüdseks muutunud Lõuna-Ameerikas ülimalt populaarseks muusikaliseks suunaks, kust on omakorda alguse saanud mõned džässistiilid.


Ühendades kontserdiprogrammis tervikuks akadeemilise ja rahvusliku päritoluga teosed, loodame, et sõltumata oma muusikaliste kogemuste taustast leiab iga kuulaja endale midagi hingelähedast.

Jelena Ossipova

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar