esmaspäev, 27. august 2012

Kutsume teid osalema puu- ja köögivilja kampaanias “Sööme ära!”

25. juuli 2012

Pöördume Teie poole Tervise Arengu Instituudi nimel (TAI).  Käivitame 17. septembril üle-eestilise kolm nädalat kestva puu- ja köögiviljakampaania, mille eesmärgiks on panna igaüht sööma ära 5 portsjonit ehk 5 peotäit puu- ja köögivilju päevas. Kampaania raames toimub üldrahvalik aktsioon „Sööme ära!“, mille eesmärgiks on kaasata tervist edendavasse tegevusse kõik Eestimaa elanikud, maalt ja linnast, noored ja vanad.

Puu- ja köögiviljade kampaania toimub juba neljandat aastat. Partneritena on kaasatud kõik suuremad kaupluste ketid nagu Selver, RIMI, ETK, Prisma, CoMarket ja Maxima. Samuti osalevad erinevate tegevustega kampaanias väga paljud kohalikud omavalitsused, koolid ja lasteaiad. Sel aastal kutsume kampaaniaga liituma ka toitlustuskohti.

Mida me Teilt ootame?

Soovime, et inimesed teeksid väljaspool kodus süües samuti tervislikke valikuid, seetõttu kutsume kampaaniaga liituma ka söögikohti.
Kampaaniaga liitumise eelduseks on menüüs olevad (rohkelt) puu- ja köögivilju sisaldavad toidud.  Toidud võivad sisalduda juba teie tänases menüüs, muidugi võite lisada kampaania perioodiks rohkelt puu- ja köögivilju sisaldavaid toite menüüsse.
·      -  Toidud ei pea olema taimetoidud
·      -  Toitudes võiks tähelepanu pöörata ka sellele, et neis poleks liigset soola ja rasva
·      -  NB! Kartul ei kuulu köögiviljade hulka oma suure tärklisesisalduse tõttu, küll aga külmutatud ja kuivatatud viljad
·      -  Kampaaniaperioodil võib teha puu- ja köögiviljarikastele toitudele ka sooduspakkumisi, kuid see pole kohustuslik 

Kampaania veebilehel www.toitumine.ee tuuakse ära kampaanias osalevate toitlustuskohtade pakutavad kampaaniatoidud koos hindadega, toitlustuskoha logo ja link veebilehele.
Kui pakute kampaania erinevatel nädalatel erinevaid roogi või soodustusi, uuendame kodulehel andmeid jooksvalt.
Söögikoht saab märgistatud „Sööme ära!“ kampaania kleebisega (näiteks söögikoha uksel) andes sellega külastajatele teada, et söögikoht võtab antud aktsioonist osa. Kleebis saadetakse teile posti teel.

Kõige olulisem on aga see, et söögikoht saab oma klientide seas tõsta tervisliku toitumise tähtsust ning julgustada igaüht kampaaniast ka iseseisvalt osa võtma, mille tulemusena võib just oma valla või linna viia Eesti kõige tervislikumalt toituvaks kohaks!

“Sööme ära!” kampaaniast 

“Sööme ära!” aktsiooni taga seisab väga lihtne sõnum - teeme kõik tervislikumaid valikuid, sööme igaüks ära vähemalt 5 peotäit puu- ja köögivilju päevas ning muudame tugevamaks nii enda kui kogu rahva elujõu ja tervise. Eestis elab ühtehoidev ja tegus rahvas. Kui ikka vaja, tullakse kokku ja tehakse asi ära. Just ühiselt toimimine lubab meil elujärge parandada ning esirinnas olla nii mõneski valdkonnas. TAI pakub inimestele kaasaelamise ning osalemise võimalust, toetades omalt poolt eesmärgi saavutamist lihtsate retseptide ja toitumisnippidega - et igapäevased peotäied soodsalt, lihtsalt ja maitsvalt kätte tuleksid.

Millest kampaania koosneb?

Üleriigilises reklaamikampaanias kutsuvad tuntud inimesed Eesti elanikke sööma puu- ja köögivilju. Kampaanias osalemiseks on andnud oma jah-sõnad teiste seas näiteks näitleja Ita Ever ja bändi Metsatöll liikmed.
Kampaania reklaamid on televisioonis, raadios, välimeedias ja kauplustes. Kampaania jaoks luuakse sisukas koduleht, kus muuhulgas ilmub iga päev uus retseptivideo. 
Eesmärgiks on innustada inimesi puu- ja köögiviljade söömise aktsiooniga liituma ja tervislikumalt toituma.
Sööme ära! aktsiooniga saab liituda www.toitumine.ee kampaanialehel. Kampaania käigus toimub ka võistlus, millises Eesti paigas on kõige rohkem liitujaid. See omavalitsus saab tervislikumalt toituvate inimeste kodupaiga tiitli.

Ootame söögikohti kampaaniaga liituma.

Oma soovist kampaaniaga liituda või täiendava info saamiseks võtke palun ühendust Katrin Heimoneniga aadressil katrin.heimonen@taevas.ee.

Kampaaniat rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondist, programmi Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2012" raames.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar