reede, 17. august 2012

laupäev 25. 08. 2012 16.00

Meri, muusika ja muinastuled
Jõhvi, Toila rand

Virumaa suurim suvelõpu sündmus - Meri, Muusika ja Muinastuled! Toila rannas 25.augustil

Jõhvi kontserdimaja ja Toila Vallavalitsuse koostöös toimub taas 25.08.2012 a. Toila sadamas, Ida-Virumaal “Meri, Muusika ja Muinastuled” õhtu. Meri, Muusika ja Muinastuled on jätkuprojekt 2007. aastal Toila sadamas toimunud Muinastulede Ööle.

Muinastulede öö on vana Skandinaavia traditsioon, mille kohaselt süüdati rannaäärsetel aladel tuled suvehooaja lõpu tähistamiseks, ühtekuuluvustunde kinnitamiseks ning lahkunud hingede mälestuseks. Meie esivanemad on Läänemere ääres elanud juba mitu tuhat aastat ning tihti süütasid nad lõkkeid, et anda märku oma naabritele ja meresõitjatele.

Tuletegemise tänapäevaseks ideeks on jätkuvalt Läänemere rahvaste ühendamine ja kultuuripärandi säilitamine, erinevate maapiirkondade omavahelise läbikäimise ja koostöö arendamine. Tuled süüdatakse traditsiooniliselt õhtul kell 21.30 mereäärsetes paikades.

Ida prefektuur tutvustab politsei- ja päästetehnikat läbi aegade ning koostöös Eesti vabatahtlike mere- ja järvepääste ühendustega näidatakse, kuidas toimuvad päästeoperatsioonid merel. Peaesinejaks on nii vanema- kui ka nooremageneratsiooni lemmik MARGUS VAHERi BÄND koos erikülalise KAIRE VILGATSIGA ning hiliseid õhtutunde aitaB musikaalselt mööda saata ONU BELLA.

Samuti toimub õhtul algusega kell 19.00 lasteetendus NAKSITRALLID, mis on kõigile vaatamiseks tasuta. Naksitrallid on tuntud selle poolest, et nad väärtustavad sõprust ja hoiavad loodust. Selles loos etendavad Muhv, Kingpool ja Sammalhabe rahvale oma seiklusi ajast, mil loodus tasakaalust välja läks ja siis taas tasakaalu saavutas. Loo jutustamisel kasutavad Naksitrallid aga ebatavalisi vahendeid, ühendades omavahel mängu ja metsakoristuse. Loo neljas tegelane on kuldsete kätega autoparandaja, kes naksitrallidel nende mälestusi fantaasiarikkal moel jutustada aitab. See on hoogne ja mänguline lugu sõprusest ja looduse hoidmisest.

Naksitrallide suvetuur toimub NUKU ja Eesti Ettevõtlike Noorte Koja koostöös ning Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusel.

Jõhvi kontserdimaja koos Toila vallavalitsusega soovib sellele sündmusele hoogu juurde anda ka Ida-Virumaal, kus augusti viimasel laupäeval, 25. augustil 2012 korraldame selle tähistamiseks meeleoluka õhtupooliku ning tulevärgi Toila rannas.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar